Als het gaat over de organische zoekresultaten moet je altijd inspringen op de laatste trends en veranderingen. Wat zijn deze veranderingen en hoe pas jij jouw strategie hier het beste op aan om organisch te kunnen blijven groeien?

GOOGLE BLIJFT DE GROOTSTE

Google is en blijft de grootste zoekmachine in 2020 en er zijn geen concurrenten die ook maar in de buurt komen van deze gigant. Bijna alle zoekopdrachten in Nederland, 92,5%, vindt plaats binnen Google. In de zoekmachines blijven organische resultaten de belangrijkste informatiebron. In ongeveer 65 procent van alle gevallen klikken mensen op een organisch resultaat in plaats van een betaald zoekresultaat.

TEKST NIET LANGER LEIDEND

Om te blijven concurreren in de organische zoekresultaten heb je steeds meer verschillende contentvormen nodig. Zo scoort video steeds hoger (vergeet niet dat YouTube ook een gigantische zoekmachine is) en featured snippets. Dit zijn de korte stukjes tekst van je website die bovenaan de zoekresultaten pagina verschijnen. Zowel qua structuur van je content als op technisch vlak is dit iets om over na te denken.

VERKEER BLIJFT BINNEN GOOGLE

Doordat Google veel vragen binnen de zoekmachine al beantwoordt, is het voor de gebruiker steeds minder vaak nodig om door te klikken naar een externe website. Zoals met de featured snippets, wanneer het relevante antwoord op de zoekopdracht al op de SERP beantwoord wordt. Voice- en podcasts-gerelateerde zoekopdrachten gaan alleen maar meer groeien en stuurt Google referral traffic vanuit Google strategisch naar andere Google-platformen, zoals video’s op YouTube, Google Shopping, Google Hotels, Google Flights of Google Maps.

RICHT JE OP DE JUISTE PLATFORMEN

Ja, Google is de grootste zoekmachine, maar dat wilt niet zeggen dat Google voor jou het meest relevant is. Misschien verkoop je wel shampoo en wil je dus liever gevonden worden op een online marktplaats zoals Bol.com. Leg de focus op de juiste platformen met jouw content en de bijbehorende keywords en richt je strategie hier goed op in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.