Het Herstellingsproces van Moët & Chandon Champagne Ontrafeld

Moët & Chandon champagne begint met zorgvuldig geselecteerde druiven, voornamelijk Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Na de oogst worden de druiven geperst en het sap gefermenteerd, wat resulteert in Champagne een basiswijn. Vervolgens ondergaat deze wijn een tweede gisting in de fles, een proces dat ‘Méthode Champenoise’ heet. Gedurende deze periode worden suikers en Pommery champagne gisten toegevoegd, wat koolstofdioxide produceert en de champagne zijn bubbels geeft. Hierna rijpt de champagne enkele jaren in kelders om smaak te ontwikkelen. Uiteindelijk volgt het dégorgement, waarbij de fles wordt geopend om het neerslag te verwijderen, en wordt de champagne aangevuld en gekurkt voor definitieve veroudering.

Van Druif tot Glas: De Productie van Moët & Chandon Champagne

Van Druif tot Glas: De Productie van Moët & Chandon Champagne.

Het proces van het maken van Moët & Chandon begint in de wijngaarden, waar zorgvuldig geselecteerde druiven zoals Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier worden geteeld. Na de oogst worden de druiven zachtjes geperst om het sap te verkrijgen, dat vervolgens in roestvrijstalen tanks wordt gefermenteerd. Hierna vindt de assemblage plaats, waarbij verschillende wijnen worden gemengd om de kenmerkende stijl te creëren. Vervolgens ondergaat de champagne een tweede gisting op fles, wat zorgt voor de kenmerkende bubbels. Na een rijpingsperiode wordt de champagne gedegorgeerd en zorgvuldig gebotteld, klaar om van te genieten.

De Geheimen Achter de Bereiding van Moët & Chandon Champagne

De Geheimen Achter de Bereiding van Moët & Chandon Champagne

Moët & Chandon champagne blijft een favoriet onder velen dankzij het verfijnde productieproces. Na de druivenoogst start fermentatie in roestvrijstalen tanks, wat de basis legt voor de wijn. Vervolgens volgt een tweede fermentatie op fles, waarbij suiker en gist worden toegevoegd om bruisende bubbels te creëren. Daarna rijpt de champagne minstens 15 maanden in de koele kelders. Dit rijpingsproces zorgt voor de karakteristieke smaak en complexiteit. Bij het dégorgement wordt bezinksel verwijderd en een ‘liqueur d’expédition’ toegevoegd om de gewenste smaakbalans te bereiken. Tot slot worden de flessen kurkgedicht en voorzien van de herkenbare verpakking, klaar voor genot.

Een Diepgaande Blik op het Maakproces van Moët & Chandon Champagne

Het maakproces van Moët & Chandon champagne begint met de zorgvuldige selectie van druiven, voornamelijk Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Deze druiven worden met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Vervolgens worden de druiven voorzichtig geperst en vindt de eerste fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten. Daarna wordt een mengsel van wijnen samengesteld, wat de signatuur van de champagne bepaalt. Tijdens de tweede fermentatie, die plaatsvindt in de fles, ontwikkelen zich de delicate bubbels. Na een rijpingsperiode van minstens 15 maanden wordt de champagne gedegorgeerd en voorzien van een dosering, wat de smaak afrondt.

Dit bericht is gepost in 1. Bookmark de link.
Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.