Veelgestelde vragen

U kunt uw bedrijf niet terugvinden in Google? Dit kan verschillende oorzaken hebben.Misschien heeft u allerlei vragen waarom u online niet gevonden wordt door uw doelgroep. Hier vindt u veelgestelde vragen en de mogelijke oplossing voor uw probleem.Indien wij voor u SEO landingspagina’s hebben geschreven en hier maandelijks optimalisatie werkzaamheden voor uitvoeren, zijn de volgende vragen en antwoorden van toepassing:

U gebruikt de verkeerde zoekwoorden

De landingspagina die betrekking heeft tot uw bedrijf wordt alleen getoond bij de trefwoorden waar Datakoning maandelijks voor optimaliseert. Weet u zeker dat de woorden die u intypt ook een onderdeel zijn van uw campagne?

Indien wij Google Ads voor u uitvoeren, zijn de volgende antwoorden van toepassing:

Uw dagbudget is bereikt

Het maandbudget wordt opgedeeld in dagen. Daarom is er ook een dagbudget. Als het dagbudget verbruikt is, wordt uw advertentie niet meer getoond. De dag hierna is uw advertentie weer zichtbaar in Google.

U gebruikt de verkeerde zoekwoorden in Google Ads

De advertentie die betrekking heeft tot uw bedrijf wordt alleen getoond bij de meest relevante zoekwoorden die Datakoning voor u heeft ingesteld. Weet u zeker dat de woorden die u intypt ook een onderdeel zijn van uw campagne?

Uw locatie instelling in Google is op een andere locatie ingesteld

De advertenties worden getoond in de regio waar uw bedrijf is gevestigd, tenzij anders is afgesproken. Dit betekent dat als uw locatie instelling is ingesteld op Amsterdam, maar uw bedrijf gevestigd is in Groningen, de advertentie niet getoond wordt.

U heeft een ad blocker aanstaan

Een ad blocker zorgt ervoor dat de advertenties in Google worden geblokkeerd. In dit geval wordt geen enkele advertentie getoond in Google. Kunt u zichzelf niet terugvinden, controleert u dan even of u een ad blocker heeft aanstaan.

Uw campagne kunt u zelf beïnvloeden

Google kijkt hoe relevant de zoekresultaten zijn voor haar gebruikers. Als u regelmatig zoekt op de zoekwoorden die gebruikt worden voor uw campagne zonder op de advertentie te klikken, zal Google de advertentie niet relevant vinden voor uw zoekopdracht en hem dan ook niet meer tonen.

De maandfactuur is niet betaald

Datakoning werkt met een maandelijkse factuur voor het werkend houden van uw campagne. Zodra de factuur niet is voldaan, zullen wij de campagne op pauze zetten. Op het moment dat wij de betaling hebben ontvangen, wordt de campagne hervat en zullen uw advertenties weer zichtbaar zijn.

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

En ontvang tips & tricks over online marketing en de online positionering van uw bedrijf